Iedere klacht is een gratis advies voor verbetering
0 Reacties
Niet om het label zelf maar om de gevolgen van het energielabel. Soms is er nog ergens documentatie met een oud energielabel, een pre-label of een NV-label (nader voorschrift).
De minister van Volkshuisvesting denkt het probleem van de wooncrisis op te kunnen lossen door iedereen voorrang te geven op een sociale huurwoning. Dat klopt niet helemaal, maar zo lijkt het wel. Lees door op het plaatje te klikken "Tom Poes, bedenk een list". Een spreuk, die Ollie B. Bommel bijna dagelijks gebruikte als hij het niet meer wist. Klik op het plaatje om meer te lezenEINDHOVEN - Het ene moment heb je een vochtige, tochtige, zeer slecht geïsoleerde woning met het op één na slechtste energielabel F. En dan, zonder dat er iets is veranderd, blijkt uit nieuwe berekeningen dat je een huis met label C bewoont, een bijna groene woning. Rara, hoe kan dat?
|
woonprotest_geldrop-mierlo.pdf | |
File Size: | 283 kb |
File Type: |
https://woonprotestgeldropmierlo.nl/?page_id=106
De Huurdersvertegenwoordiging (HVW) behartigt de belangen van alle (toekomstige) huurders van Woonbedrijf. HVW maakt de stem van alle huurders hoorbaar én zichtbaar. Hierbij sluit de HVW zich aan bij het ondernemingsplan van Woonbedrijf: fijn en ongestoord wonen voor een eerlijke prijs in een duurzame woning. En daarbij wordt niemand uitgesloten. En zo kijken wij ook naar de invulling van deze vacature. Als assistent van de HVW word je gedetacheerd vanuit Woonbedrijf aan de Stichting Huurdersvertegenwoordiging Woonbedrijf. Je ondersteunt en ontzorgt het bestuur van de HVW in haar functioneren door het organiseren en notuleren van overleggen, verzorgen van de informatievoorziening naar leden en externe stakeholders en bieden van administratieve secretariële ondersteuning. Acties die hieruit voortkomen weet je feilloos uit te zetten en af te handelen waar dit kan.
Voor meer informatie klik op de link:
werkenbijwoonbedrijf.com/vacatures/details/assistent-huurdersvertegenwoordiging/
Wat doet het Nibud?
Het Nibud is een onafhankelijk voorlichtingsinstituut. We doen onderzoek naar en geven voorlichting over de huishoudportemonnee.
Denk dan aan onderwerpen als sparen, rondkomen, lenen, kortom: geldzaken in de praktijk! Allemaal erop gericht dat u meer grip op uw geld krijgt.
Voorlichting De voorlichting die we geven over geldzaken in de praktijk varieert van online informatie op onze websites, handige gratis rekentools en boekjes en e-books over verschillende financiële onderwerpen.
www.nibud.nl/
Tegemoetkomingen: waar heeft u recht op?
www.nibud.nl/consumenten/berekenuwrecht/?utm_medium=email
De veiligheid van onze senioren is van groot belang en vaak onderbelicht. Met dit artikel willen wij jullie, onze senioren en hun directe omgeving helpen. Want helaas worden senioren (1 op de 5) vaak het slachtoffer van verschillende vormen van criminaliteit. Door middel van de babbeltruc, een woningoverval, diefstal, internet en whatsapp-fraude. We maken je bewust van de risico’s en bieden handvatten hoe je deze criminaliteit kunt voorkomen. Deel deze informatie met de senioren om je heen.
www.brabantveilig.nl/senioren-en-veiligheid/
Om hierover meer te lezen klik op de link aedes.nl/gezond-en-veilig-wonen/wat-doen-woningcorporaties-tegen-vocht-en-schimmel
EINDHOVEN - Minima in Eindhoven krijgen van de gemeente een eenmalige tegemoetkoming van 180 euro om de explosief stijgende energiekosten enigszins te compenseren.
Diede Hoekstra 13-01-22, 09:00 Laatste update: 13-01-22, 16:56 Bron: ED
Sinds enkele werken is onze Facebook pagina in de lucht. Hier volgen we diverse nieuwspagina's en delen berichten over huurwoningen en andere zaken over wonen. Omdat Facebook ons de kans geeft meer informatie te delen zal de Blog waarschijnlijk minder vaak bijgehouden worden. Vindt u dat jammer? Laat het ons weten! En voor iedereen op Facebook, wordt vandaag nog: VRIEND VAN HUURDERSVERTEGENWOORDIGING WOONBEDRIJF! |
Er zijn meerdere initiatieven voor het bouwen van kleine huisjes, je kunt zelfs een bouwplan downloaden waarmee je zelf een compleet huis kunt bouwen! Naast het woonoppervlak zijn dit soort projecten vaak ook kleinschalig van aard. Het zijn vooral experimenten door personen die wat geld over hebben om een hobby-project aan te pakken. Of wereldverbeteraars met goede bedoelingen maar niet altijd een doordachte lange termijn visie. Huurders kunnen daar niet veel mee. Zij wachten jarenlang op een sociale huurwoning die tientallen jaren geleden gebouwd is en eigenlijk niet meer past bij de huidige manier van leven. Kun je als huurder ook in een Tiny House wonen en waarom zou je dit willen?
Wie niet sterk is, moet slim zijn. En als je niet slim bent, maak dan je huis slimmer! Je hoort, ziet en leest steeds meer over smart home maar wat betekent dit eigenlijk? En mag je als huurder bij Woonbedrijf je eigen huis ‘smart’ maken?
Scheefwonen betekent niet dat je in de toren van Pisa woont. Het gaat om huishoudens waarbij het inkomen eigenlijk te hoog is om in een sociale huurwoning te wonen. Als je inkomen sterk stijgt na toewijzing dan mag Woonbedrijf je niet uitzetten. Dat is jammer voor woningzoekenden maar voordelig voor ‘rijke’ huurders. Waarom zou iemand scheef willen wonen?